Simptome menopauza

Care sunt cele mai frecvente si de ce apar ele.

Afla mai multe

In multe cazuri, simptomele menopauzei nu sunt greu de ignorat. Unele femei trec prin aceasta perioada fara complicatii sau simptome neplacute. Insa altele le vor considera teribil de neplacute, iar calitatea vietii lor va avea de suferit.

Simptomele experimentate sunt in primul rand relationate cu scaderea productiei de estrogen si progesteron, cei doi hormoni sexuali. Numarul amplu al simptomelor menopauzei se datoreaza rolurilor ample pe care acesti hormoni le joaca in organismul feminin.

Estrogenul regleaza ciclul menstrual si afecteaza sistemul reproducator, tractul urinar, inima si vasele sanguine, oasele si articulatiile, sanii, pielea, parul, membranele mucozale, muschii pelvieni si creierul.

Prin urmare, simptomele menopauzei pot aparea, practic, in orice regiune a corpului femeii.

Ciclurile menstruale neregulate si modificarile sangerarii sunt primele semne pentru femeile care experimenteaza menopauza naturala. Se pot manifesta diferit si in multe forme, uneori fiind de mai lunga durata, alteori mai scurte.

Dupa menopauza, majoritatea simptomelor au tendinta de a se diminua, insa pana la finalul perioadei de postmenopauza femeile pot experimenta simptome severe si agresive in diferite situatii si conjuncturi, acasa, la munca, acasa sau pe strada.

Ingrediente